top of page
Search

Jeesus lähtee - oletko valmis

7.10. aamuna näin profeetallisen unen, jossa sain opetusta mestari Jeshualta. Visiossa näyttäytyivät myös Maria Magdalena ja merenjumala Poseidon.

Unessa oltiin pääasiassa Jeesuksen ajassa, jolloin Rooman imperiumi hallitsi Lähi-Itää. En käy tässä läpi unta yksityiskohtaisesti, sillä uneni avautuvat itselleni paljolti henkilökohtaisten symbolien kautta. Sen sijaan kerron parhaani mukaan sen, miten unen viesti minulle aukeni (sulkeisiin olen laittanut täsmennyksiä, jotka eivät välttämättä suoraan liity uneen).

Unessa näin kuvan, jossa ihmiset Jeshuan johdolla kastautuivat vaatteet päällä joessa (kuva: Thomas Worthington Whittredge "The Baptism" 1868)


Perustana Rooma


Nykyinen kulttuurimme pohjautuu ulkoisesti Rooman perustalle; niille periaatteilla, jotka luotiin siellä noin 2000 vuotta sitten. Siitä kulunutta aikakautta kutsutaan astrologisesti Kalojen ajaksi, ja sitä on hallinnut vesielementti (kuitenkin suuremmassa kaaressa vesi on ollut hallitseva elementti suuresta tulvasta lähtien, eli noin 13 tuhatta vuotta). Perusta, jolle Rooma rakennettiin, oli kaunis ja hyvä. Mutta Rooman valtakauden päättyessä oli syntynyt se hierarkinen talousjärjestelmä, jonka ikeessä olemme edelleen - mutta josta juuri nyt olemme irtautumassa.


Minulle opetettiin tässä ilmestyksessä asioita, jotta toisaalta oma ymmärrykseni nykytilanteesta syventyisi, ja toisaalta jotta opettaisin näitä asioita eteenpäin. Sen lisäksi, että näitä asioita minulle vertauskuvallisesti selitettiin, tuotiin myös esille, kuinka ne ovat näkyvissä omassa elämässäni ja ihmissuhteissani.


On tärkeää ymmärtää, että maailma, jonka ympärillämme havaitsemme, on virtuaalinen. Se ei siis ole objektiivinen todellisuus, vaan tapa jolla aistimme ja mielemme havaitsee ne sisällöt, joita olemme oppimassa. Kuten unissa, myös valve-elämässä kaikki havaitut tapahtumat ovat lopulta symbolisia - niiden tarkoitus on ainoastaan kuljettaa meitä eteenpäin sielunpolullamme. Ja uudet tapahtumat avautuvat tekemiemme valintojen kautta. Näin on se sekä yksilötasolla että kollektiivisesti.


Rooman perinnölle rakennettu perusta murenee. Lattia, jolla seisomme, on täynnä reikiä. Huomiotamme viedään pois rei'istä, jotta astuisimme niihin - ja siten vajoaisimme syvemmälle vanhan maailman energioihin. Meidän on toisaalta osattava välttää reikiin putoaminen, toisaalta korjata reiät niiltä alueilta, joissa meidän olosuhteista johtuen on pakko liikkua ja toimia.


Vanhana aikana eräs pääperiaate ihmisten toiminnalle ja valinnoille oli eteenpäin pyrkiminen, riippumatta siitä kuinka kivuliasta se oli. 2000 vuotta sitten elettiin hankalaa aikaa; maaperä oli täynnä teräviä kiviä, mutta useimmat ihmiset olivat valmiita kestämään niiden päälle astumisen ja niihin kaatumisen - sillä kiviä talloessaan he tietoisesti sitä tajuamattaan tasoittivat tietä perässä tuleville. Ihmisten kärsimyksellä oli näin tarkoitus.


Vanhana aikana henkisyys ja hengellisyys oli luonteeltaan pitkälti lohtua antavaa. Taide ja musiikki, rukoukset ja seremoniat muistuttivat meitä henkisestä kodistamme, auttoivat meitä kestämään kärsimyksiä ja näkemään niillä tarkoituksen. Tilanne on nyt muuttunut. Nykyajan henkisyys on entistä selkeämmin soturiksi astumista. Se ei tarkoita, että lähtisimme mihinkään ulkoiseen sotaan, vaan että taistelemme itsemme vapaaksi kaikista niistä traumoista, joita tuo vanha kärsimysten tie on meihin ja maailmaamme jättänyt - ja mikä nyt näkyy selkeämmin kuin koskaan.



Uusi nainen, uusi mies


Vanha aika oli patriarkaalista. Miehet halusivat sälyttää kärsimyksen naisten harteille. Naiset ovat kantaneet kärsimyksen punaista ruusua hiuksissaan, mutta nyt miesten on aika vapauttaa heidät tästä taakasta. Ja naisten on aika antaa itselleen lupa vapautua tuosta roolista, purkaa itsestään ne vanhat traumat, joita he kantoivat niin pitkään - mutta eivät turhaan. Tämä patriarkaalisten ja matriarkaalisten aikakausien vaihtelu on ollut väistämätön osa ihmisen tietoisuuden evoluutiota.


(Ennen puhuttiin naisesta miehen takana, "the woman behind the man", mutta nyt asiat ovat toisinpäin; mies naisen takana. Tämä näkyy mm. siinä, kuinka suuri osa nykyajan vapaustaistelijoista ja ihmisoikeuksien suojelijoista on naisia.)


Tällainen yhteistyö miehen ja naisen, maskuliinisen ja feminiinisen, Jinin ja Jangin välillä mahdollistaa todellisen tasapainon, todellisen parantumisen, todellisen rakkauden. Uuden Ajan kaste ei ole vihkiytymistä uskontoon, vaan vihkiytymistä oman sielunpolun kulkemiseen ehdottomasti ja täydellisesti. Vaikka kaste tapahtuu vedessä (siis tunteissa), se on samalla melkoinen tulikaste, koska puhdistuminen tapahtuu kulkemalla omien pelkojensa läpi, mikä vaatii jokaiselta suurta rohkeutta.


Tässä ajassa et kuitenkaan voi enää paeta omia pelkojasi. Ympäröivä maailma heijastaa niitä eteesi jatkuvasti, henkilökohtaisen elämäsi tapahtuvat ja ihmissuhteiden haasteet pakottavat sinua kohtaamaan heikot kohtasi . Mutta tarkoitus ei ole, että kärsit. Tarkoitus on, että vapaudut kärsimyksestä tiedostamalla, että kärsimys on harhaa. Se tuntuu todellisemmalta kuin mikään muu, mutta se lakkaa olemasta todellista sen jälkeen kun olet vapautunut - pala kerrallaan.


Jeshuan rooli opettajana tässä ajassa on merkittävä. Jeshua pani 2000 vuotta sitten liikkeelle ne prosessit, joiden kautta aikakauden arvot ja ihanteet, mutta myös pelot ja rasitteet syntyivät (ainakin ns. länsimaissa). Jeshuan opetuksia taltioinut, mutta ei niihien perustuva, kristillinen kirkko kaikkine eri variaatioineen muokkasi Jeshuasta "Jeesuksen", lihaksi tulleen Jumalan. Samalla kun kirkko korosti Jeshuan roolia ihmisenä, se vei Jeesuksen inhimillisyyden tekemällä hänestä ei-seksuaalisen; ja siinä sivussa loi käsityksen seksuaalisuudesta "syntinä".


Mutta Jeshua oli mies; ja hänellä oli kumppani, Maria. Patriarkaalinen kirkko ei hyväksynyt Jeesusta ja Mariaa toisiaan seksuaalisesti rakastavana pariskuntana, vaan nosti esiin neitseellisen Marian, joka ei ollut Jeesuksen kumppani vaan äiti. Patriarkaalisessa näkemyksessä oli karkeimmillaan vain yksi synnitön nainen, ilman seksuaalista kanssakäymistä Jeshuan synnyttänyt äiti. Maria Magdalena jätettiin kristillisissä tarinoissa vähäpätöiseksi sivuhahmoksi, vaikka tasapainon vaatimus oli, että Jeesus ja Maria olisivat yhtä tärkeitä.


Jeshua ja Maria, mies ja nainen, ottivat kannettavakseen ne roolit, joita patriarkaalinen aikakausi edellytti. Tämä vaadittiin, jotta tämän viimeisen dualistisen aikakauden kautta päästäisiin lopultakin tilanteeseen, jossa mies ja nainen, patriarkka ja matriarkka ovat lopullisesti samanarvoiset. Nyt keräämme hedelmää kaikesta siitä työstä, mitä äitimme ja isämme ovat tehneet tähän asti.


Jeshua oli mies ja kävi läpi ne ihmisen kehityksen luonnolliset vaiheet, jotka jokainen ihminen käy läpi. Muuten hän ei olisi ollut ihminen. Jeshua oli valmis kuolemaan sieluntehtävänsä toteuttamiseksi, mutta samoin on meidän jokaisen oltava. Elämässä ei ole mitään muuta tärkeää, kuin toteuttaa sielunsuunnitelmansa (joka voi toki matkan varrella päivittyäkin).


Uusi tasapaino


Nyt Jeshua opettaa meitä irtautumaan vanhan maailman rakenteista ja uskomuksista. Hän haluaa meidän ymmärtävän, että vanha kirkko rakentui epätasapainossa olevien pyhien elementtien (arkkityyppien) varaan - jotta tasapaino voitaisiin palauttaa. Vaikka alkuperäinen pyhä kolminaisuus on aina ollut vioittumaton, seitsemän pyhän periaatteen alemmat neljä elementtiä olivat poissa tasapainosta (erityisesti toinen, kolmas ja neljäs - eli vesi, ilma ja tuli - viereisessä kuvassa seitsemän elementtiä tasapainossa).


Jotta saisimme nämä neljä elementtiä tasapainoon, meidän on nähtävä viides elementti maaelementin alla. Unessani Jeshua esitteli sen nimellä "Hearthen" (Jeshua puhui unessa englantia). Sana on yhdistelmä kolmesta käsitteestä; Heart (sydän), Hearth (tulisija) ja Heathen (pakana). Hearthen kuvastaa meidän juuriamme, jotka ovat kasvaneet vanhasta ajasta, ja vieneet meidät pois sydänkeskuksestamme (kun tulen on varastanut solar plexus, kolmas elementti) ja samalla henkisestä ymmärryskyvystämme - ja täten tehnyt meistä "pakanoita". Chakroista puhuttaessa käytetään tästä elementistä mm. ilmaisua "maatähti".


Hearth on se alusta, jolle tuli asetetaan. Jotta se palaisi täydellä liekillään, turvallisesti ja tasaisesti, alustan on oltava luja. Entinen alusta ei enää sitä ole, se on täynnä reikiä. Ja nyt tuo rikkonainen ja epätasapainoinen perusta nousee esiin - eikä se ole kaunista katsottavaa. Meidän on kuitenkin uskallettava katsoa sitä, astua sen varaan ja antaa sen heittää meidät niihin tunteiden syövereihin, joiden kautta ainoastaan voimme vapautua.


Kaikkin vähiten alemmista elementeistä on vahingoittunut maaelementti (juuri-chakra). Se on yhteys juuriimme, ja sen valoon voimme tukeutua. Maayhteys vahvistuu pitämällä huolta fyysisestä kehosta, luontoyhteydestä, ihmissuhteitsta, ravinnon terveellisyydestä. Fyysisen temppelimme ollessa vahva, pystymme paremmin kohtaamaan ne emotionaaliset myrskyt, joihin muinaisen tulvan viimeinen hyökyaalto meidät kastaa. (Tätä Johanneksen ilmestyksessä kuvattu "muinaisten aikojen lohikäärme" ei halua, vaan se tekee kaikki temppunsa sairastuttaakseen meidät sekä kehollisesti että sielullisesti - on siis oltava tarkkana!)


Meren jumala Poseidon (roomalaisittain Neptunus) nostaa näkyviin kuvan vanhasta Jumalasta, joka rakentui tuolle epätasapainoiselle vanhan ajan järjestykselle. Poseidon on tähän asti hallinnut meitä, mutta nyt hän luovuttaa hallinnan sille ainoalle jumalalle, joka halusi laskeutua ihmisten joukkoon ja kokea ihmisenä sen teatterin, jonka jumalat käsikirjoittivat. Tämä jumala on kristustietoisuuden saavuttanut ihminen, Kristus. Mutta nyt on tullut aika ymmärtää, että meistä jokainen on ihmiseksi tullut jumala; meistä jokainen on astumassa kristustietoisuuteen - tai jokainen, joka on siihen valmis ja niin haluaa. Ulkoisen jumalan palvominen ei enää ole hedelmällistä.



Vapautuminen


Kun elämä haastaa sinut, kun se tuottaa sinulle kärsimystä, katso haasteita ja kärsimyksiä suoraan silmiin. Ja uskalla sisäisesti kysyä haastajiltasi (joita usein ovat lähelläsi olevat ihmiset): "Miksi sinä olet tullut elämääni? Mitä osia itsestäni sinä haluat minulle näyttää?" Ja sitten suostu näkemään itsessäsi ne kipuilevat osat, jotka nousevat esiin. Myönnä ne kivut, ja pura ne itsestäsi. Älä pakene äläkä työnnä päätäsi hiekkaan asioilta, jotka sinua ahdistavat ja pelottavat - muuta kuin hetkellisesti, jos tarvitset lepoa. Muista, että haavojesi parantaminen on elämäsi tärkeintä työtä - josta saamasi palkka on paljon arvokkaampaa kuin se, joka numeroina vilisee pankkitililläsi!


Monilla meistä on todella painavia taakkoja kannettavamme. Jos tunnet, ettet yksin selviä, käytä puhdistustyöhösi kaikkea sitä apua, jota elämä sinulle tarjoaa. Jos vaikuttaa, että elämä ei tarjoa apua, pyydä sitä. Rukoile, meditoi, mene hoitajalle, kävele luonnossa, kuuntele musiikkia, mene johonkin missä saat tanssia ja nauraa - mikä vain on kulloinkin mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Ennenkaikkea LUOTA. Luota itseesi, luota elämään, luota ihmiseen, luota luontoosi.


(Tarjoan itse selvänäköisiä sydänkonsultaatioita ja sydänhengityksiä, joista monet ovat saaneet apua omiin haasteisiinsa. Lisäksi voit hyötyä Jeshuan kanavoinneista, joissa käsitellään parantumista.)


Jeshua näyttää nyt itsensä ihmisenä ihmisten joukossa. Hän astuu ulos roolistaan "Jumalan ainoana poikana" ja samalla vanha kuva Jumalasta parrakkaana miehenä haihtuu tomuksi.


Ilmestyksessäni Jeshua jumalankuvasta ulos astuttuaan kohtasi häntä kohti kävelevän ihmisjoukon ja yhtyi heihin (mitä ihmiset eivät enimmäkseen edes huomanneet). Monet edelleen etsivät häntä ulkopuoleltaan, mutta yhä useammat tuntevat hänet sisällään - ei Jeesuksena vaan omana kristustietoisuuteen syntyneenä itsenään. Kaikki eivät kuitenkaan ole valmiita häntä / itseään näkemään, koska he eivät ole valmiita kulkemaan sisäisen valheiden verkkonsa läpi. Mutta jokainen päättää omalla kohdallaan.


Jeesus lähtee. Oletko valmis... lähtemään mukaan?


Veli Martin, 11.10.2022



LIITE: Vähän uneen liittyvästä numerologiasta ja geometriasta


Alkuperäinen seitsemän elementi Elämänpuu, jossa maalliset neljä elementtiä heijastuvat pyhästä kolminaisuudesta


Näin uneni 7.10. Luku 7 ja 10 liittyvät vahvasti Elämänpuuhun ja toisaalta Johanneksen ilmestykseen. Alkuperäisessä tasapainoisessa Elämänpuussa on 7 elementtiä, mutta katkenneessa Elämänpuussa (kaatuneessa Tammessa) niitä on sydänkeskuksen jakautumisen kautta 8. Kuitenkin jakautuneen sydänkeskuksen keskellä on "uusi sydän" eli kristus-sydän, joka näin on 9. elementti. Elämänpuu-filosofiassa ilmentynyt maailmamme on puun kymmenes hedelmä, jossa kaikki yhdeksän muuta elementtiä yhdistyvät. Elämänpuun tarina on tässä mielessä etenemistä seitsemästä kymmeneen.


Ilmestyskirjassa esitellään "vanhojen aikojen lohikäärme", jolla on seitsemän päätä, mutta kymmenen sarvea. Ymmärtääkseni seitsemän päätä ovat juuri nuo alkuperäiset seitsemän arkkityyppiä, ja kymmenen sarvea ne uudet arkkityypit, jotka ovat kasvaneet ulos seitsemästä. Mainittakoon myös, että vapaudenpatsaan kruunussa on seitsemän sarvea sijoiteltuna siten, että tyhjään tilaan kruunun taka-osassa mahtuisia kolme sarvea lisää.


Kun olin äänittänyt uneni, huomasin että äänitteestä oli tullut vajaan 44 minuutin mittainen. Ensimmäinen ajatukseni oli antaa äänityksen jatkua vielä muutamia sekunteja, koska tasan 44 minuuttia tuntuisi niin sopivalta. Totesin samantien, että tällainen numeroiden keinotekoinen ohjaaminen on turhaa ja painoin stop-nappulaa samantien.


Silloin huomasin aikalaskurin pysähtyneen lukemiin 43.55.22. Kun myöhemmin palasin kuuntelemaan äänitettä, jostain syystä lopulliset numerot olivat 43.55.14.


Kuten huomaat, äänitteen kestossa toistuvat samat luvut 7 ja 10. 4+3=7 (neljä maallista ja kolme taivaallista elementtiä), 14=2x7. Lisäksi 55 on nähdäkseni Kristuksen numero (tosin varsaisesti 555 - tässä siis suppeammassa muodossa), mutta erityisesti se liittyy Elämänpuun feminiiniseen versioon eli Elämänkukkaan:


Elämänkukan sisään on sovitettu 19 kokonaista ympyrää, mutta kun osittaiset ympyrät lasketaan mukaan, ympyröitä on käytetty yhteensä 55. Elämänkukan (kuten universumin yleensä) symmetria on 6-tahoista. Täyden elämänkukan piirtämiseen vaaditaan yhdeksän kuuden ympyrän kierrosta keskellä olevan sydänympyrän ympärille - jolloin summaksi tulee 1 + 9x6 = 55.


Kuvassa Elämänkukka valkoisella ja sen piirtämiseen

tarvittavat "ylimääräiset ympyrät" lilalla.





309 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page